Verbreek de stilte

VERBREEK DE STILTE

Bestellen:  http://www.boekenbestellen.nl/zoeken/result


De ouders van Thomas, Lenneke en Floortje komen in aanraking met een sekte.

Hun drie kinderen worden tevens geconfronteerd met deze beweging. Actueel in de zestiger en zeventigerjaren. Waar indoctrinatie sterk aanwezig was. De ouders dachten op deze manier betere ouders te worden voor hun kinderen.

De kinderen zijn tijdens hun kinderjaren in grote lijnen aan hun lot over gelaten met alle gevolgen van dien. Ze hebben in feite zichzelf grootgebracht. Daarnaast bestaat het vermoeden dat de opa zich schuldig heeft gemaakt aan een vergrijp. De hele familie wordt hier mee geconfronteerd.

Wanneer de ouders uiteindelijk besluiten er voor hun kinderen te zijn is de jeugd van deze kinderen al bijna voorbij. Een aangrijpend verhaal van een gezin met veel emotionele momenten. Hoe verschillend hun leven is geweest met wat je o.a. noemt: foute mannen.

Zij vertellen hun bijzondere verhaal, waar ze uiteindelijk gezamenlijk liefdevol uit groeien.

In dit boek wordt duidelijk weergegeven dat elk persoon uit dit gezin zijn eigen belevingswereld heeft.

 Bestellen:  http://www.boekenbestellen.nl/zoeken/result

Lieveling in het gruwelhuis

Bestellen: http://www.boekenbestellen.nl/zoeken/result

Aangrijpend levensverhaal over seksueel misbruik

Over het boek:

In 1981 plaatsten twee vrouwen afzonderlijk van elkaar oproepen in verschillende tijdschriften. Zij hoopten contact te krijgen met lotgenoten om de stilgehouden ervaringen met seksueel misbruik mee uit te kunnen wisselen. Dat was het begin van de VSK, de Vereniging tegen Seksuele Kindermishandeling binnen het gezin. Met elkaar schreven de vrouwen een boek met levensverhalen, dat in 1983 bij de feministische uitgeverij Sara verscheen: De straf op zwijgen is levenslang. Het boek heeft veel losgemaakt maar is intussen al jaren niet meer verkrijgbaar. Het bestuur van de VSK heeft besloten het boek nogmaals uit te geven om de problematiek van seksueel misbruik opnieuw onder de aandacht te brengen. Het is ook bedoeld als eerbetoon aan de vrouwen van toen.

Om recht te doen aan de diversiteit van ervaringen, is besloten om de negentien oorspronkelijke levensverhalen over seksuele kindermishandeling uit te breiden met elf verhalen van slachtoffers uit groepen die eerder niet bereikt werden. Hiermee komt het totale aantal levensverhalen in het boek op dertig; de VSK, die de naam veranderde in: Vereniging tegen Seksuele Kindermishandeling binnen gezin, familie en andere vertrouwensrelaties, bestaat in 2012 dertig jaar. Daarnaast zijn naschriften toegevoegd aan de oorspronkelijke levensverhalen.

Het is een boek met levensverhalen van mensen die de moed hebben het zwijgen na seksueel misbruik te doorbreken. Ze schudden hiermee hun – door de dader of door eigen schaamte – opgelegde isolement van zich af en delen hun kwetsbare ervaringen rechtstreeks met de lezer. Zij zijn de harde confrontatie met zichzelf aangegaan op zoek naar taal voor hun intieme ervaringen, die vaak zo gruwelijk zijn dat ze aanvankelijk onzegbaar leken.

De verhalen in dit boek tonen dat getraumatiseerde kinderen zich kunnen ontwikkelen tot wijze volwassenen die boven zichzelf zijn uitgestegen. Tot mensen die als kind geen onvoorwaardelijke liefde hebben gekend, maar die als volwassenen deze wel blijken te kunnen geven. Mensen die het slachtofferschap hebben kunnen afleggen en iets onvoorstelbaars hebben gedaan. Zij hebben hun angst en onmacht overwonnen en zich aan hun eigen haren uit het moeras getrokken om hun eigenwaarde te bevechten. Dit maakt hen tot bange helden: de dapperste helden die er bestaan.

 Bestellen: http://www.boekenbestellen.nl/zoeken/result


 

Bestellen:  http://www.boekenbestellen.nl/zoeken/result

Border-line bespreekbaar maken

Er heerst nog te veel onbegrip over deze ziekte. Bij Border-line-patiënten is er een grote kloof tussen gevoel en verstand. Aan de buitenkant is niet te zien hoe de persoon zich van binnen voelt. Toneelspelen kunnen vele patiënten als de beste.  Momenteel hebben naar schatting 180.000 Nederlanders de Border-line ziekte. Borderline geeft niet alleen problemen in relaties, het gaat meestal gepaard met een aantal ernstige en beperkende symptomen. Veel voorkomende problemen zijn een ernstige vorm van mensenangst, pleinvrees en ernstige eet- en slaapstoornissen.

  1. Slaapproblemen  Eetproblemen  Angsten  Dwanggedachtes  Wanen of hallucinaties
  2. Stemmen horen  Dissociatie of Desrealisatie Depersonalisatie  Automutilatie  Verslaving

Border-line ontstaat door twee factoren, het eerste is aangeboren gevoeligheid, het karakter. Het tweede is een symbioseprobleem in de vroege jeugd. De primaire behoeften van een borderliner patiënt zijn warmte, begrip en geborgenheid.

Bestellen : http://www.boekenbestellen.nl/zoeken/result